Header image
ROOTSREIS NAAR CHINA
line decor
  
line decor
 
 
 
 

 
 
ROOTSREIS BO-MEI QIU EN ISA-MEI ZAO

Deze website beschrijft de rootsreis van Bo en Isa, we maken deze reis in de zomer van 2009.

Heerlijk genieten met deze mooie zomer, ik geniet er echt van. Onze meiden hadden natuurlijk het allerlaatste vakantie. Ze zijn net pas een hele week vrij geweest. Lekker bijtanken van het schooljaar. Ze waren echt moe. Allebei zijn ze over naar de volgende groep. Bo al weer naar groep 7 en Isa naar groep 5. Voor Bo nog twee schooljaren en gaat ze al naar het voortgezet. Weer een nieuwe fase in haar leven.

Het wordt steeds makkelijker. Vorige week werd ik wakker van Isa die naar boven kwam en een roereitje gebakken had. Ineens sta je dan stil, oh dat kan ze dus ook al. Ze worden groot onze kleine meisjes. Volgend seizoen wil ze op gitaarles. Help, ik weet niets van muziek!!! Dat is zo leuk met het "hebben"van kinderen, zelf maak je ook een ontwikkeling door.
Ik vind het zo leuk nu. Hun bewustzijn komt tot ontwikkeling, ze staan open voor kleine nuances.

We gaan genieten van een rootsreis naar China. We vertrekken 20 augustus naar Beijing via Dubai. We hebben de reis helemaal zelf uitgezocht en met hulp van Kaige, de binnenlandse vluchten en hotels geboekt. Na een dagje bijkomen in Beijing vliegen we door naar het project in Lanzhou. Daar willen we met iemand van het project gaan eten. Verder zijn we uitgenodigd voor een privé bezoek aan de familie van Kaige. Vol verwachting zitten ze op ons te wachten en gaan voor ons koken. We vliegen na twee dagen door naar Xian, daar moeten we overstappen op een vlucht naar Guillin. Maar eerst bezoeken we het terracottaleger. In Guillin blijven we 6 dagen. We hebben een guesthouse geboekt van een Nederlands echtpaar die daar woont en werkt. Zie www.gigglingtree.com Tijdens ons verblijf daar willen we de geboorteplaats van Isa gaan bezoeken. Liuzhou ligt op afstand van 4 uur rijden. Na dit verblijf vliegen we door naar Hefei en gaan in het Anhuihotel slapen waar we 9 jaar geleden ook waren. Daar blijven we twee dagen, dan nog een anderhalve dag Beijing, sightseeing en shoppen en dan weer naar huis. Een vol programma maar we hebben er zin. Wat ik erg leuk vind is dat mijn moeder mee gaat.
Voor de meiden ook erg leuk. Na mijn vraag of ze iets op haar verlanglijstje had staan wat ze graag wilde zien zei ze: "Al slepen jullie me de hoogste berg op, het maakt mij niets uit. Ik vind het al mooi dat ik mee kan naar China."
Als je het leuk vindt kun je een beetje mee genieten en ons volgen op deze site Je kunt ons dan ook bereiken via de website. Altijd leuk iets te horen als je zo ver weg bent. Ik weet wel dat ik veel aan jullie ga denken en jullie ga missen.

Jullie zijn weer op de hoogte van het wel en wee van ons.

Alle liefs van ons en pas goed op jezelf.

Dikke kus Aniet

 

ga voor een uitgebreid verslag naar de Reisgenoten-pagina...............

 
 

 

SCHEDULE
Klik hier voor een vergroting van de foto.

VLUCHTEN
Frankfurt-Dubai-Beijing; Beijing-Lanzhou; Lanzhou-Xian;Xian-Guilin; Guilin-Hefei; Hefei-Beijing; Beijing-Dubai-Frankfurt.

HOTELS
Beijing: Days Inn Forbidden City;
Lanzhou: Sunshine Plaza;
Guilin: the Giggling Tree;
Hefei: Anhui Hotel;
Beijing: Days Inn Forbidden City.

REISGEGEVENS
Reisbescheiden.